Leden van het Kunstgilde.
Leden van het Kunstgilde.

Kunstgilde Oldebroek bestaat 1 jaar

11 januari 2024 om 10:15 Kunst Tips van de redactie

Kunstgilde Oldebroek werd in januari 2023 opgericht. In een jaar tijd is het gilde aardig gegroeid; nieuwe leden zijn echter zeer welkom.

Het doel van het Kunstgilde is het bevorderen van kunst in de ruimste zin van het woord. “Het gaat hierbij om de kunstzinnige ontwikkeling van aangesloten gildegenoten en de samenwerking met elkaar”, licht kunstenaar Willem Bultman toe, “met als uiteindelijke doel het publiek kennis te laten maken met hun kunst.” Hij blikt terug op een aantal succesvolle activiteiten in 2023: “In de zomer is er door een paar gildegenoten tijdens de opening van het kulturhus ‘Het hart van Oosterwolde’ kunst geëxposeerd. In augustus was er het evenement ‘Kunststreken’ op de historische buitenplaatsen Oldhorst en Vollenhof. Hier hebben meer dan 200 bezoekers een weekend lang kunnen genieten van prachtige kunst. Twaalf kunstenaars gaven hun visie op kunst en natuur langs een looproute van ongeveer twee kilometer. Het is de bedoeling om dit evenement tweejaarlijks te organiseren.” In september was er het evenement ‘Kunst bij de molen’: een kunstmarkt met kunst van lokale kunstenaars. In september van dit jaar is er weer een kunstmarkt, daarna om de 2 jaar. “Omdat een van de doelstellingen van het gilde is de deskundigheid van de gildegenoten te bevorderen is er aan het eind van het jaar een sessie georganiseerd over het gebruik van de nieuwe media voor het promoten van hun kunst. Ook is er een intensieve samenwerking met het Toeristisch Platform Visit Oldebroek (TPVO) en de gemeente Oldebroek.”

Voor wie zich als kunstenaar verder wil ontwikkelen is het kunstgilde een goede optie. “Wij bieden workshops en cursussen op het gebied van kunst, maar ook voor het promoten van je werk kan je bij het gilde terecht. Verder worden er exposities en kunstevenementen georganiseerd. Als kunstenaar werk je vaak alleen, door deelname aan het gilde heb je contact met mede-kunstenaars en kunstinstellingen die je kunnen inspireren, adviseren en helpen met je ontwikkeling als kunstenaar. Om lid te worden van het kunstgilde moet je inwoner van de gemeente Oldebroek zijn of hier je kunstbedrijf hebben gevestigd. Je kunt je schriftelijk aanmelden door middel van het aanmeldformulier dat te verkrijgen is bij de secretaris van het Kunstgilde: dhr. W. Jansen via secretariaat@kunstgildeoldebroek.nl Hierna beoordeelt het bestuur van de stichting of je wordt toegelaten tot het gilde.” De kunstenaars betalen jaarlijks een door het bestuur vastgestelde bijdrage, voor 2023 bedroeg dat 15 euro. Info: : www.kunstgildeoldebroek.nl

 Tijdens het evenement Kunststreken.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie