Afbeelding
Barry Wensink

Anjo Simonse beëdigd als wethouder van de gemeente Elburg.

25 april 2024 om 08:12 Maatschappelijk

Anjo Simonse is beëdigd als wethouder van de gemeente Elburg. Hij neemt de functie over van Willem Krooneman die veertien jaar wethouder is geweest. Hij heeft besloten het wethouderschap in te ruilen voor de functie van algemeen directeur van scholenvereniging voor christelijk onderwijs Rehoboth op Urk.

De benoeming van de nieuwe wethouder, op voordracht van de ChristenUnie, was bij acclamatie. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal wees erop dat een wethouder de wetten uitvoert en wetten voorbereid. Maar dat een wethouder in zijn eentje niets kan. Er is een collegiaal bestuur dat besluiten neemt en uitvoert, zij het dat op een aantal terreinen een uitzondering geldt voor de burgemeester. De raad stemt tevens in met het voorstel dat de kersverse wethouder respijt krijgt voor een jaar op Urk te mogen blijven wonen.

Simonse komt uit een gezin met vijf broers en één zus. Zelf is hij getrouwd. Naast drie eigen kinderen zijn er drie pleegkinderen in het gezin opgenomen. “De kinderen hebben ons leven verrijkt”, zo geeft hij. Hij is dan ook blij in de gemeente Elburg onder meer jeugdzorg in zijn portefeuille te hebben. Ieder kind heeft naar zijn mening recht op een veilige thuishaven. Dat maakt da naar zijn mening volop moet worden ingezet op preventie. “Daarin moeten we investeren als het gaat om onze kinderen en jongeren.”

Jongeren moet duidelijk worden gemaakt dat ze waardevol zijn en de hoop voor de toekomst. Maar dan wel zonder roken, drugs en alcohol. Hij pleit voor gezonde voeding en sporten en bewegen. Ook volwassenen mogen rekenen op zijn warme aandacht. Iedereen moet worden gezien als kostbaar, zonder te kijken hoe hij of zij er uitziet of wat hij of zij op de kerfstok heeft. Luisteren naar mensen ziet de nieuwe wethouder als belangrijk.

Om zich voor te stellen had hij een kunstwerkje meegenomen waarin hij de kracht van de partijen in de Elburgse raad wilde benadrukken. Van het oog voor de achter gestelden van de SGP, via de durf van LEV tot wat het oplevert van de VVD. En dat is het Algemeen Belang.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie