In een zonovergoten sportpark De Bovenmolen won OWIOS de beker na in de finale de veteranen van Urk te verslaan met strafschoppen.

OWIOS wint 42e Veteranentoernooi

7 juni 2017 om 14:18 Verenigingen

Oldebroek - Afgelopen zaterdag 3 juni was bij OWIOS weer het jaarlijkse Veteranentoernooi. In een zonovergoten sportpark De Bovenmolen won OWIOS de beker na in de finale de veteranen van Urk te verslaan met strafschoppen.

Al vroeg op de morgen kwamen de eerste bussen aanrijden op de parkeerplaats van Sportpark de Bovenmolen. Er waren ook dit jaar weer complete families meegekomen, wat weer tot veel gezelligheid leidde.

Er waren dit jaar 12 deelnemende ploeg, die weer overal vandaag kwamen zoals FC Wolvega, VRC Veenendaal en Oranje Wit uit Dordrecht. De ploegen waren ingedeeld in 2 poules. De nummers 1 van de poules gingen door naar de finale en de nummers twee speelden om de 3e en 4e plek.

Om 09.30u uur werd er begonnen aan de poule wedstrijden. Uiteindelijk gingen Urk en OWIOS als winnaars in de poule door naar de finale. Urk won alle wedstrijden in hun poule en OWIOS won vijf wedstrijden en speelde er één keer gelijk.  Sv Marknesse en Noord Veluwe Boys werden beide tweede in de poule en zij gingen strijden om de 3e en 4e plaats.

De finale was tussen Urk en OWIOS. Urk heeft het Veteranentoernooi al vaak gewonnen en OWIOS verloor vorig jaar de finale van Dos Kampen. De wedstrijd ging gelijk op met kansen over en weer. Urk kwam op een 1-0 voorsprong. Hierna zakte Urk in en OWIOS ging alles of niet spelen. Vlak voor het eindsignaal scoorde OWIOS alsnog de 1-1. In onderling overleg tussen de twee teams werd er geen verlening gespeeld maar werd er gelijk begonnen aan de penalty’s. Beide ploegen misten hun 2e en 4e penalty. Uiteindelijk miste Urk de 7e penalty waardoor OWIOS het Veteranentoernooi won. Dat OWIOS het eigen toernooi won was alweer lang geleden. De wedstrijd om de 3e plaats werd gewonnen door Noord Veluwe Boys, waardoor SV Marknesse 4e werd. De fair play prijs was dit jaar voor de Elburger SC.

Na afloop van het toernooi was er nog een optreden Duo Remix.  Het terras was afladen vol, waar een super gezellige stemming heerste, waardoor de ploegen allemaal nog lang bleven zitten op het prachtige sportpark van OWIOS. De toernooicommissie van OWIOS kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Volgend jaar staat de 43e editie op het programma. Dit toernooi zal plaatsvinden op 2  juni 2018. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda.